Patiënten

VitalNext is een medische voeding in poedervorm. VitalNext is uniek omdat u VitalNext door het eten of drinken van uw keuze kunt gebruiken. Dat maakt inname eenvoudig. VitalNext is samengesteld volgens de EU-richtlijn voor medische voeding en uitgebreid getest bij patiënten.

Voeding voor medisch gebruik

Medische Voeding en Ondervoeding

Als u last heeft van onvrijwillig gewichtsverlies, verlies van spiermassa/spierfunctie of niet voldoende voedingstoffen en energie uit gewone voeding kunt halen dan kan het zijn dat uw behandelaar medische voeding voorschrijft.

 

Medische voeding zorgt ervoor dat u de voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft. Het dient onder medisch toezicht te worden gebruikt en kan worden voorgeschreven als bijvoeding of als volledige vervanging van reguliere voeding.

Gebruik

2x per dag mengt u een sachet VitalNext door het eten of drinken van uw keuze. Tenzij uw diëtist of arts anders heeft voorgeschreven. VitalNext lost gemakkelijk op.

 

U kunt VitalNext dan ook eenvoudig door een groot aantal gerechten mengen. Het belangrijkste blijft dat u uw eigen smaakvoorkeur volgt. Dat is de meest eenvoudige manier om de voorgeschreven hoeveelheid VitalNext dagelijks binnen te krijgen. U kunt een sachet VitalNext ook over verschillende gerechten verdelen. Bijvoorbeeld de helft door het hoofdgerecht en de andere helft door het toetje.

Let op een paar dingen:

  • Laat een gerecht niet doorkoken. Dan ontstaat klontering.
  • Als u VitalNext door een soep of saus wilt mengen, doet u dat door de koude soep of saus. Daarna warmt u deze op. Dat voorkomt klontering.
  • VitalNext meebakken in bijvoorbeeld een omelet of muffin gaat prima.

Tips

Hieronder treft u een aantal suggesties aan. Dat zijn sappen, soepen en zuivel, maar bijvoorbeeld ook groenteschotels en stamppotten.

Veelgestelde vragen